Landmerk in zicht

Samen met Landschapsbeheer Groningen zijn wij sinds januari 2008 bezig met het project Landmerken. Een substantieel subsidiebedrag van het Waddenfonds gaf een geweldige impuls om acht historische kerkgebouwen en kerkhoven in stand houden. We richten ons niet alleen op herstel. We willen vooral dat de ensembles weer of nog beter gebruikt worden. We willen leven creëren in en rond prachtige kerken en kerkhoven waar niemand meer komt.

We werken samen met de plaatselijke gemeenschap. Kerken een veelzijdige bestemming geven kan gevoelig liggen en vergt veel overleg. Reden voor ons om bij iedere kerk die in ons bezit is een plaatselijke commissie in het leven te roepen. Die kan aangeven wat wel en wat niet wenselijk is. Zo is de kerk van Hornhuizen nu ingericht als ontmoetingszaal en expositieruimte.

We nemen ook het gebied rondom de kerk mee in het project. We leggen leuke dorpswandelingen (ommetjes) aan. En ook hier geldt dat het dorp zelf meedenkt hoe zo’n ommetje moet lopen.
Het Groninger landschap is prachtig, maar niet altijd gemakkelijk toegankelijk. De bezienswaardigheden liggen niet aan je voeten. Je moet je goed laten informeren om de weg te kunnen vinden. Met dit project willen we het landschap wat toegankelijker maken.

Het project loopt tot en met december 2011. Het behelst natuurlijk veel meer dan wat ik even genoemd heb. Op onze website is uitgebreide informatie terug te vinden over Landmerken. Het project heeft overigens ook haar eigen website: http://www.landmerken.nl

Een Reactie op “Landmerk in zicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s