Voor de klas

Vorige week hadden we een hele leuke ‘klus’. De meester van groep 5/6 van OBS de Huifkar had aannemer Frans Pot uit Woltersum gevraagd om een les over restauratie. En daarmee bedoelde hij het ‘buurgebouw’ van de school: de kerk van Woltersum. 
Deze kerk is in de eerste helft van de 19e eeuw gebouwd ter vervanging van de oude middeleeuwse kerk. Bij de herbouw werden voor een groot deel de stenen van de oude kerk gebruikt. Hierdoor heeft de kerk nog een middeleeuws uiterlijk.

Momenteel  wordt er groot onderhoud gepleegd. De gevels worden gevoegd en geschilderd. Het schilderwerk aan de binnenkant van de ramen wordt uitgevoerd. Bovendien wordt de toren hersteld.

Zoals u wellicht al begrepen hebt is Frans Pot de aannemer die het groot onderhoud voor ons uitvoert. Hij speelde de vraag naar ‘aanschouwelijk onderwijs’ door aan ons en zo kon het gebeuren dat een van ons op donderdagmiddag 27 oktober voor een klas met kinderen stond. En het moet gezegd: het was hartstikke leuk! We stonden er overigens niet alleen voor. Ook de aannemer, de dominee en natuurlijk de meester waren aanwezig.

Van Frans Pot had de groep al uitleg gekregen over de werkzaamheden die verricht worden en wie wat doet.  De dominee heeft vanuit zijn professie een en ander verteld. Wij op onze beurt mochten iets vertellen over het werk van de SOGK, en wat er allemaal komt kijken bij de restauratie van een kerk.

En daarna werd het pas echt spannend voor de kinderen. Wie durfde (en toestemming had van de ouders) mocht de steigers beklimmen. En er waren veel dappere kinderen. Bijna iedereen heeft de toren van dichtbij kunnen bekijken.  Zoals gezegd; wij vonden het zeer geslaagd. En: lof voor al die dappere 5e en 6e groepers!!

op weg naar de top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s