Eén = drie

U kunt al weer een tijdje meelezen met ‘alles wat de bouwkundige bezighoudt’.  En u hebt wellicht allang begrepen dat bouwkundige in meervoudsvorm moet worden opgevat.  Er is weliswaar sprake van één bouwkundig beleid, met als hoofdtaak instandhouding. Maar binnen de afdeling Instandhouding is sprake van drie verschillende functies, verschillende taken, verschillende projecten.

Een voorstelrondje, in willekeurige volgorde.


Marcel is verantwoordelijk voor alles wat met technisch beheer te maken heeft.  Van elektriciteit tot CV installaties. Dat kan ad hoc zijn. CV installatie verkeerd aangesloten (zoals laatst in Niezijl)? Marcel lost het op. Andere taken zijn periodiek onderhoud, grote onderhoudsprojecten, PIP (Periodieke Instandhouding Projecten) en het zogenaamde mutatieonderhoud. Zoals recentelijk nog in Woltersum: schilderwerk in de voormalige pastorie die nu gereed is voor de verhuur. Of stuc-, behang- en schilderwerk in de pastorie van Oudeschans. Ook weer om het aangenaam te maken voor de nieuwe huurders.

De ‘core business’ van Christiaan is  restauratie + groot onderhoud, en verbouw. Uitvoerend groot onderhoud vindt momenteel plaats in Saaxumhuizen; verbouwing in de toren van Uitwierde. In voorbereiding is onderhoud aan de gewelfschilderingen in Garmerwolde. Ook in voorbereiding is groot onderhoud aan de scheepswerf in Hoogezand en de verbouwing van de watertoren in Groningen. Een tweetal projecten van het  G(roninger) M(onumenten)F(onds), een van onze klanten.
Christiaan is degene binnen ons team die het tekenwerk en de vergunningaanvragen voor zijn rekening neemt.

Jur is contactpersoon voor de gemeentelijke-, provinciale- en rijksoverheid. Waarbij het om financiering van de diverse projecten gaat.  Verder is hij de verantwoordelijke man voor ‘nieuwe kunst’  (denk aan het project Op Hoogte Gedacht) en architectuur, nieuwe toevoegingen (bijvoorbeeld toegangsgebouwtje in Pieterburen) en verbouwingen. Ook voor begeleiding van onderzoek en advisering moet u bij Jur zijn.
Een aantal projecten waarmee Jur momenteel doende is, is de gebruiksfunctie van Obergum, de verbouwing van Klein Wetsinge in het kader van het project Landschap, landbouw en voedsel, en de dubbele loodsen op het CiBoGa terrein en de watertoren (beiden van het GMF).

Nu is het echt niet zo dat alle werkzaamheden strikt gescheiden zijn. Neem Engelbert. Het schilderwerk en de plaatsing van de preekstoel uit Heveskes doet Marcel, Christiaan is verantwoordelijk voor het orgel, en het stucwerk valt onder Jur.

Drie in één.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s