Gebruiksvisie

Op onze website staan de negen kerken waarvoor dit jaar groot onderhoud is gepland. Kijk nog maar even op http://iturl.nl/snABX
Het J.B. Scholtenfonds verleent steun aan deze onderhoudswerkzaamheden. Als voorwaarde stelt dit fonds dat voor deze kerken een gebruiksvisie wordt ontwikkeld. Zo’n visie bedenken we natuurlijk niet zo even op kantoor. Daarvoor willen we in overleg met de betreffende plaatselijke commissies. En zo kon het gebeuren dat in de tweede week van februari, een van de koudste van de afgelopen decennia, een delegatie van Instandhouding samen met onze directeur, op pad ging. Naar Marsum en Wittewierum.

In Marsum wordt het stucwerk binnen in de kerk aangepakt, en zal binnen en buiten worden geschilderd. We werden hier hartelijk ontvangen in een warme keuken. Met een kopje koffie, en uitzicht op de kerk in een winters landschap ging het niet alleen over de geplande werkzaamheden. Er kwamen gaandeweg steeds meer zaken ter sprake en daaruit blijkt eens en te meer hoe belangrijk het contact met onze vrijwilligers is.
In Wittewierum eigenlijk hetzelfde verhaal. Ook hier staan stuc en schilderwerkzaamheden op het program. Wederom een hartelijke ontvangst, en ook hier ging het gesprek over veel meer dan onderhoudszaken.
Hetzelfde gold voor ons bezoek aan Feerwerd, Garnwerd en Oostum later die week. Zelfde omstandigheden, namelijk bar koud, maar een warme ontvangst door de plaatselijke commissies. Ook hier ging het behalve stuc- en schilderwerk en andere herstelwerkzaamheden, over allerlei andere zaken waar een plaatselijke commissie mee te maken krijgt. We verwachten dat het voor de volgende 5 kerken niet anders zal zijn.

En zo blijkt de voorwaarde van het Scholtenfonds een hele nuttige. Het is weer een extra gelegenheid voor overleg tussen plaatselijke commissies en de stichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s