VAKANTIE! Maar ook een bijzondere restauratie

Nog een paar nachtjes slapen. En dan wordt het bijzonder rustig bij ons op de afdeling. Hoe leuk en interessant en spannend alles ook is: Nu even helemaal niets.
Even geen verbouwing in Leegkerk. Geen restauratie van het orgel in Engelbert. Ook niet die in Tinallinge. Geen Klein Wetsinge. Geen Solwerd, Tolbert, Garmerwolde, Garnwerd, Kropswolde of Krewerd. En ook geen Damster kerkencarrousel. Het verhaal over Belgen op Friese kerkensafari in Groningen hebt u ook nog tegoed.

Oh ja. Er is toch een restauratie. Hoe kan ik dat nou vergeten. Die van de Giftenkerk. Het exterieur van dit oude kerkje zal worden gerestaureerd. Vanaf vrijdag 20 juli zullen dichtgemetselde ramen, knielnis, piscina, mannen- en vrouweningang worden opengebroken. Er komen galmgaten in de toren. Het dak zal worden gelegd met Nonnetjes en Monnikjes. De oorspronkelijke windvaan, een figuur dat nog het meest lijkt op een smiley, zal worden gerestaureerd en teruggeplaatst. Heel bijzonder is de vondst van een wel heel oude grafsteen. Deze lag als drempel voor de ingang. Opmerkelijk zijn de resten van het symbool: diezelfde smileyachtige figuur. Zelfs voor Reint Wobbes is deze symboliek een onbekende. Intrigerend zoiets. We verwachten dat de restauratie van dit bijzonder waardevolle kerkje 20 augustus zal zijn voltooid.

Met dit alles zal Vera van Zanten zich bezig houden. Wij niet. Wij gaan in retraite.

Tot over een paar weken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s