Onderhoud en een schat op zolder

20130124_114856

Vorig jaar was het een koude sessie. Nu ook weer. Komt zeker omdat we het in de winter doen. Hier ziet u collega Marcel en baas Peter voorzichtig het pad naar de kerk van Oosternieland betreden. Een van de 10 kerken waar dit jaar onderhoud gaat plaatsvinden. Zo zal in Oosternieland onder andere de dakruiter worden hersteld. En zal er geschilderd en gevoegd worden. Schilderen en voegen wordt bij meerdere kerken gedaan. Maar goed, al deze werkzaamheden vormen de aanleiding om het jaar te starten met het doorspreken ervan met de plaatselijke commissies. Een plezierig contact waardoor de kou snel vergeten is.

We hebben niet alle kerken op een en dezelfde dag bezocht. Dat is niet haalbaar. Eén à twee per dag: een weekje kerkenpad dus! En altijd staat de koffie klaar. Soms bij iemand thuis omdat het binnen in de kerk zo rond het vriespunt is. Soms in de kerk zelf als deze lekker voorverwarmd is zoals in Pieterburen.

20130125_115028

Tijdens ons bezoek aan de kerk van Niezijl kwam de plaatselijke commissie met een wens. We werden meegenomen naar de zolder van de kerk. Daar lag in een hoekje van de zolder een hoopje ijzer. Of misschien was het wel blik. Onder een dikke laag stof. Het bleken twee oude lampen te zijn, vermoedelijk uit de jaren twintig. Deze lampen hebben tot aan de restauratie van de kerk eind 1980, begin 1990, in de kerk gehangen. Na de restauratie zijn ze op zolder beland. Jammer toch. En dat vindt ook de plaatselijke commissie. Het zou zo veel leuker zijn als de lampen hersteld worden en hun oude plek in de kerk terug krijgen.  Uiteraard gaan wij kijken of we dit kunnen realiseren.

Hieronder ziet u de teloorgang van de lampen. Ik hoop in een toekomstige blog een ander beeld te laten zien!

Hier hangt het armatuur nog

Hier hangt het armatuur nog

Onder de kansel ziet u het liggen

Onder de kansel ziet u het liggen

En zo troffen wij het op zolder aan.

En zo troffen wij het op zolder aan.

Vanwege het prachtige winterweer werd collega Miriam helemaal enthousiast. We kregen haar met moeite naar binnen, daar in Pieterburen…..

20130125_115423

20130125_115552

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s