Een rondje BRIM

Stuc en schilderwerk in Nuis

Stuc en schilderwerk in Nuis

Je zou het bijna vergeten met alle bevingsschadeperikelen. Maar er is nog altijd het reguliere onderhoud. Vandaar ook ons jaarlijkse Brim-rondje. Dit rondje houdt in dat we bij de kerken langs gaan die dat jaar iets van onderhoud krijgen. Plezierig en nuttig extraatje is daarbij het contact met leden van de plaatselijke commissies.
Vorige week hebben we Westerwijtwerd, de tiende en laatste kerk binnen dit rondje bezocht. Westerwijtwerd was net daarvoor aangemeld als zogenaamd combiproject: regulier onderhoud + herstel aardbevingsschade. Ook de kerken van Godlinze, Middelstum, Uithuizen en Zuidwolde zijn combi’s. En Breede in feite ook, maar hier moet de NAM eerst nog de schade opnemen. Dus voor Breede geldt vooralsnog: eerst regulier onderhoud. Waaronder deze zerken die als traptreden dienst doen.

IMG_2216

Behalve herstel- en schilderwerkzaamheden hebben we in Breede ruimte voor het vervullen van een grote wens van de plaatselijke commissie: een groter voorportaal. Hoe? Simpel: weghalen van een bank en verplaatsen van een wandje.
Ook Nuis krijgt iets extra’s bovenop stuc-herstel en schilderen. Hier gaan we in de bergruimte een keukentje plaatsen.

Even kijken. Tot nu toe dus vooral stuc-herstel en schilderwerk. Kerken die ik in dat verband nog niet genoemd heb zijn Obergum en Usquert. In Middelstum en Niekerk (M) komt daar nog houtherstel bij. Middelstum in de toren, Niekerk aan de dakruiter. Bovendien heeft het interieur van Niekerk extra schade aan stucwerk door inwatering van het dak en zoutaantasting.

schade stucwerk in Niekerk

schade stucwerk in Niekerk

houtherstel dakruiter

houtherstel dakruiter

Interieur 001

Godlinze is een soort van doorlopend project geworden. Het buitenonderhoud was al klaar. Voor binnenherstel  was het wachten op de NAM. Nu deze haar fiat heeft gegeven kunnen we bevingsschade gaan herstellen. Zodat het interieur er weer net zo mooi uitziet als een aantal jaren geleden.

Volgens mij zit ik nu op tien kerken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s