Feerwerd Rustpunt

⇑ Zo was het …

⇓ en zo is het geworden. Aan u om uit te vogelen wat het verschil is

Het is in ieder geval in de Jacobuskerk in Feerwerd, maar dat had de titel al verraden. Ook dat de kerk sinds jaren officieel een Rustpunt is. Dat wil zeggen dat het is opgenomen in het landelijke rustpuntennetwerk en dat je hier kan uitrusten tijdens een wandel– of fietstocht in de omgeving.

(Het is overigens ook de kerk waarin we jaren geleden tijdens de restauratie een bijzonder soort van sokkel aantroffen. Dat bleek bij nader onderzoek een fundament van een stenen doopvont te zijn! Heel bijzonder, en het is terug te lezen in dit artikel)

Maar goed, Feerwerd Rustpunt! Of Feerwerd expositieruimte of Feerwerd concertpodium; de multifunctionaliteit van de kerk is groot en de plaatselijke commissie actief. En al die jaren was de toegang van het keukentje aan de zijde van het looppad. Was er veel aanloop dan moest je erg creatief en flexibel zijn om de mensen te voorzien van koffie, thee of iets dergelijks.

Hetzelfde gold voor het gebruik van het toilet: schier onmogelijk. Daarom, en in een eerdere blog Veilig en gastvrij is het al even genoemd; de ogenschijnlijk kleine aanpassing waardoor de uitgifte van consumpties aan wandelaars en fietsers, aan kunst- en cultuurliefhebbers net even makkelijker en veiliger gaat.

deur wordt verplaatst, aantal banken verwijderd

klaar, geschilderd en wel

In een kort, beeldend overzicht hebt u kunnen zien dat de bestaande deur van de keuken is verplaatst en de uitgifte van koffie/thee enz veel praktischer is geworden. Er zijn kastjes bij gekomen, het keukentje is vernieuwd. Het toilet goed bereikbaar. En ja, een aantal banken heeft daardoor het veld moeten ruimen. Maar het resultaat is een prettige, overzichtelijke en veilige ruimte! Sowieso is de kerk de moeite van bezichtiging waard, met een bijzonder koorhek en 17e-eeuwse grafzerken die afgelopen zaterdag prachtig beschenen werden door het raam

Met dit project hopen wij (plaatselijke commissie en wij van de stichting) dat de multifunctionaliteit van de kerk versterkt en uitgebreid wordt, hetgeen de leefbaarheid van het dorp Feerwerd alleen maar ten goede kan komen.

De rekeningen van aannemer en schilder liggen voor mijn neus. Rekeningen betreffende de werkzaamheden van welgeteld 1 timmerman (Homan) en 1 schilder (Stienstra). Een kleine bezetting vanwege corona-maatregelen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s